Førstegangsforværring / underlige symptomer / væmmelse / ingen effekt

Essentielle olier virker, uanset om du ‘tror på det’ eller ej. Efter 20 sekunder er olie-molekylerne allerede i det limbiske system i din hjerne (følelses/instinkt-centret). Efter 2 minutter er olie-molekylerne i dit blod. Og efter 20 minutter er olie-molekylerne inde i hver eneste celle i din krop. Herfra vil oliens kemiske sammensætning have en effekt på både krop og sind. Det er dog meget individuelt, hvordan vi hver især reagerer på en bestemt olie:

 

Førstegangsforværring
Du har købt en olie, for at gøre din hud renere og pænere – og i stedet får du voldsomme udbrud i hele ansigtet. Du har købt en olie, for at sove dybere og mere roligt – og i stedet sover du mere uroligt end nogensinde før. Eller du har købt en olie, for at løfte humøret – og i stedet fyldes dit hoved med mørke tanker.

Bare rolig: det er helt normalt. Det kaldes førstegangsforværring og er faktisk et godt tegn! Det er lidt ligesom at rydde grundigt op og gøre hovedrent i sit hjem. Jo mere det trænger, desto mere vil det rode, støve og svine, imens projektet står på og alt bliver hevet frem i lyset. Kaos før orden.

Du kan vælge, at fortsætte med, at bruge olien (eventuelt i mindre doser), indtil det bliver bedre. Eller du kan tage en pause fra olien, hvis du synes, at det er for voldsomt lige nu.

 

Underlige symptomer
Du har smurt en olie på indersiden af håndleddene og får derefter knopper i nakken. Du har smurt en lindrende olie på en øm skulder og får derefter ondt i hoften. Er der en sammenhæng? Ja, sandsynligvis. Der kan være en ‘indre oprydning’ i gang, hvor noget skal ud (f.eks. gennem huden eller via følelser). Eller der kan være en overset udfordring i kroppen, som du nu bliver gjort opmærksom på. Det er altså ikke noget ‘nyt’, der pludselig opstår. Det er noget ‘gammelt’, der nu kommer op til overfladen, så du kan gøre noget ved det.

 

Væmmelse ved bestemte olier
Hvis du oplever (massiv?) modstand på en olie, og du væmmes ved lugten og/eller smagen, er det typisk et tegn på, at du har et særligt behov for dét, olien kan. I sådanne tilfælde kan du smøre olien under fødderne og tage strømper på bagefter. Eller – hvis det er en olie der må indtages – indtage den i kapsler.

Når du har arbejdet med olien igennem et stykke tid, vil du opleve, at lugten/smagen ‘ændrer sig’ til det bedre. Det er ikke sikkert, at det er en olie, du ligefrem vil elske lugten/smagen af, men væmmelsen vil være væk. Det er blot et (godt!) tegn på, at du nu er så langt i din proces, at du ikke længere har modstand på dét, olien kan.

 

Olien har ingen effekt
Hvis du har brugt en olie, som tilsyneladende ikke havde nogen effekt på dig, kan det typisk skyldes tre ting:

1. Du har ikke brugt olien længe nok
Nogle olier virker nærmest med det samme, mens andre kræver kontinuerligt brug i dage eller uger. Overvej om du har brugt olien længe nok til, at den har opnået sit fulde potentiale.

2. Du har bevidst eller ubevidst modarbejdet olien
Hvis du bevidst eller ubevidst modarbejder en olie ved, at ignorere de handlinger, som olien inspirerer dig til, vil du minimere oliens effekt. Det kan f.eks. være, at du har mærket et behov for, at spise mindre, gå tidligere i seng, skifte job osv. men ikke har handlet på det.

3. Du har ikke behov for olien
Det kan også være, at du ganske enkelt ikke har behov for den olie, som du har brugt. Hvis du allerede er i mål med dét, olien kan, vil du sandsynligvis ikke mærke nogen effekt.

 

< Tilbage til olierne