< Tilbage til business guides

 

Sådan bygger du med hjertet

Der findes uendelig mange måder, at bygge sin forretning og sit team op i dōTERRA. Vil du se hurtige resultater? Blæse igennem ranks? Og blive anerkendt for, at være langt ‘dygtigere’ og ‘mere effektiv’ end gennemsnittet? Hvis ja, så er denne guide ikke for dig.

Hvis man giver sig tid til, at studere teamledere fra rank Diamond og op, så tegner der sig et tydeligt mønster: de der bygger med hjertet, bygger langsommere end dem, der fokuserer på hurtighed, ‘effektivitet’, ranks og bonusser. I hvert fald i starten. Til gengæld opnår de hjerteorienterede teamledere ofte en større og mere langsigtet succes. Og det er der en rigtig god grund til.

dōTERRA’s forretningsmodel er bygget på netværk – og netværk skal plejes, hvis de skal ‘hænge ved’. Dét, som de hurtige og ‘effektive’ teamledere ofte oplever, er, at de konstant fylder en masse nye medlemmer på sit team, alt imens de ældre medlemmer falder fra pga. manglende opmærksomhed, støtte og hjælp. Eller ren og skær stress og pres. Dette kan resultere i, at man kommer til, at arbejde meget hårdt for, at opretholde sin rank – og måske endda aldrig når til tops, fordi man stagnerer på en lavere rank.

 

Lær af Elena Brower

Elena Brower fra USA er Presidential Diamond med sit første team og i fuld gang med, at opbygge sit team nr. 2. Hun har helt fra starten, haft en hjerteorienteret tilgang til sin forretning. Og det virker. Ingen af hendes medlemmer har lyst til, at forlade teamet. Og der kommer hele tiden nye medlemmer til, som gerne vil være en del af den gode energi og det kærlige fællesskab.

Så hvad er det, hun helt præcis gør og kan? Her kommer Elena’s bedste business tips:

 

1. Hjerteorienteret deling
Hvem kan du hjælpe i dag? Hvordan kan du bedst hjælpe i dag? Vær gavmild. Del dig selv. Del olier ud. Lad være med, at bekymre dig om, hvorvidt det leder til rekrutteringer eller salg. Bare del fra hjertet.

2. Hjerteorienteret placering af medlemmer
Hvor vil de trives bedst? Hvor vil de få mest støtte? Hvor passer de geografisk ind, så de har mulighed for, at mødes fysisk med sine nærmeste team-medlemmer? Lad være med, at bekymre dig om, hvorvidt placeringen gavner din egen rank eller indtjening.

3. Hjerteorienteret ledelse
Kend dit team. Tjek dit træ (grafisk oversigt over dit team) hver eneste dag og ræk ud til dem, der er gået i stå. Giv dig tid til, at lytte, lære den enkelte at kende og tilbyd din hjælp. Vær nærværende. Gør det også nemt for alle på dit team, at kontakte dig direkte på telefon og/eller mail.

 

Hjerteorienteret teamkultur

Elena Brower har i skrevne stund 32.000+ medlemmer fra hele verden under sig. Med så mange mennesker er det naturligvis ikke muligt, at være der for den enkelte, hver eneste dag. Det er dog heller ikke nødvendigt, når man fra starten har bygget med hjertet. Det er nemlig teamlederen, der sætter tonen for et team – og det vil tiltrække nye teamledere, der har samme tilgang. Og på den måde spreder der sig automatisk en hjerteorienteret teamkultur, hele vejen ned, hvor alle føler sig sete, hørte og støttede.

 

< Tilbage til business guides